+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Porażka roku 2009 (miał być hit - wyszedł kit)

1. Zarejestrowany
    Dec 2009

Porażka roku 2009 (miał być hit - wyszedł kit)

Który film, Waszym zdaniem, okazał się niewypałem w tym roku? Tzn. mam na myśli taki, o którym wszędzie "trąbiono", wszędzie można było zobaczyć jego reklamy. Miał być świetny, a okazało się, że to raczej średni lub, nawet, beznadziejny film jest...

Ja strasznie zawiodłem się na nowym Terminatorze. Miałem nadzieję, że ta część przywróci dobre imię tytułowi, który stracił w oczach wielu fanów sagi, po nieudanej trzeciej części. Jak się okazało nic z tego nie będzie. W czwartej części było strasznie dużo niedociągnięć, wpadek i absurdów. Jeden z lepszych, moim zdaniem, to walka Johna Connora z terminatorem w fabryce terminatorów. Wygląda na to, że Skynet robił je tam na ogromną skalę, ale tylko jeden, czy dwa roboty, były sprawne:) Poza tym pływające metalowe potworki, które nie powinny były oderwać się od dna, naprawienie przez Marcusa w ciągu kilku minut, gołymi rękami (bez lutownicy, cyny...), radia. Zastanawiam się też skąd był prąd? Nie pamiętam żeby tam stał jakiś agregat prądotwórczy. A może to było radio na baterie? Tylko, że po kilku / kilkunastu latach nieużywania, to te baterie pewnie do niczego by się nie nadawały. Jest takich baboli znacznie więcej...

A Wy, macie swoje typy do miana "porażka roku"?

2. Senność , kupsko roku :<

3. Zarejestrowany
    Dec 2009

Najnowsza Piła i American Pie w którym wymieniono głównych bohaterów ;(
    Ostatnio edytowane przez lukasz ; 12-15-2009 o 21:44

4. Zarejestrowany
    Dec 2009

No bo jak setna już część głupkowatej amerykańskiej komedii i jeszcze głupszego horroru może być dobra ? O ile jeszcze pierwsza część AP była w miarę dobra bo było to coś nowego, to reszta to już totalne dno.

5. Zarejestrowany
    Dec 2009

Tajska podróbka 2012 - Tsunami 2022 to chyba najgorsza produkcja jaką w tym roku zobaczyłem, chyba każdy jeden z Nas lepiej odegrałby rolę od tych aktorzyn :D.

6. Zarejestrowany
    Dec 2009

Cytat Napisał wims Zobacz post
    chyba każdy jeden z Nas lepiej odegrałby rolę od tych aktorzyn :D.
    Obczaj to: http://www.mgs-philanthropy.net/ Amatorski projekt. Moim zdaniem świetnie im to wyszło (zakładając, że jest to całkowicie amatorskie dzieło). Ogląda się go, jak dobry film akcji.
    A tutaj macie kolejny całkowicie amatorski film, który wyszedł lepiej niż niejeden nieamatorski film z, często, sporym budżetem: www.thehuntforgollum.com/ <--- to tak a propos kiepskich aktorów - często się okazuje, że ludzie bez szkoły aktorskiej, bez tej wiedzy, bez styczności z aktorstwem - lepiej grają od zawodowców.

Dla mnie istnieją tylko pierwsze części Piły i American Pie. Najnowsze ich odsłony, moim zdaniem, lecą już tylko na wyrobionej marce, nie wnosząc nic ciekawego, ani też nowego...

Słyszałem (nie oglądałem), że film 2012 był kiepawy. Przegadany - za dużo dialogów, za mało efektów specjalnych. Oglądając trailery miałem wrażenie, że będzie to film wprost przepełniony efektami komputerowymi, a znajomi, którzy byli już na tym w kinie, twierdzą, że wcale aż tak dużo ich nie było...

7. Zarejestrowany
    Dec 2009

Cytat Napisał pgzibi Zobacz post
    a propos kiepskich aktorów - często się okazuje, że ludzie bez szkoły aktorskiej, bez tej wiedzy, bez styczności z aktorstwem - lepiej grają od zawodowców.
    W "Tsunami 2022" dialogi są chyba najbardziej irytujące, praktycznie każdy jeden odegrany jest z taką dramaturgią, że odniosłem wrażenie jakby danemu aktorowi przed nosem zamknięto wrota do "Shangri-La", albo właśnie dowiedział się, że Godzilla wpier***ła mu całą rodzinę.. To było takie aktorstwo na siłę.

8. Zarejestrowany
    Dec 2009

2012 - oglądałem - jednak kiszka:) Może efekty specjalne były dobre (nie wszystkie), ale reszta filmu totalnie mi nie podpasowała...

9. Piła VI
    DragonBall: Ewolucja
    American Pie 7

A 2012 obejrzę pewnie wkrótce, więc się podzielę wrażeniami, choć raczej lubię filmy z "nutką" Sci-fi ; P

+ Odpowiedz na ten temat

Zasady postowania